Rapidcompetitie Ronde 1

De eerste periode zit er alweer op! En wat blijkt? Het behalen van de bekers in beide categorieën heeft Jaap beslist geen windeieren gelegd. In beide competities heeft hij de eerste periodetitels binnengehaald. In de Normaalcompetitie was het een dubbeltje op zijn kant, maar in de Rapidcompetitie was de marge van 1.5 punt een brug te ver voor de achtervolgers.
Update: De natelling van de Normaalcompetitie krijgt nog een staartje, daarover meer na ronde 2!

Zita’s Stonewall

De start van de eerste rapidavond begon direct met een enerverende partij tussen Jaap en Zita. Een Stonewall met opeens drie oprukkende centrumpionnen voor zwart, gesteund door een paard (zie foto). En daar konden zelfs Jaap’s twee torens en paard niets meer aan doen… Mooie winst voor Zita dus! Op de andere borden bleek Wallie te sterk voor John, en zag Marcel helaas een pion teveel over het hoofd tegen Bob. Driemaal een beslissende uitslag.

John keept en wint!

En de tweede ronde? Zita zat op rozen, en had geen problemen met het accepteren van een remise tegen Marcel (17 zetten, als ik het goed heb). 1.5 uit 2, een prima start van de nieuwe ronde voor Zita. Wallie speelde tegen Bob, en maakte helaas een openingsfoutje in het Koningsgambiet… De Zwarte koning ging op tournee naar h6, waar de vlag gestreken werd. En John tegen Jaap? Bij het te perse gaan van dit schrijven was de uitslag nog niet bekend, maar de vliegende reporter zag Jaap nog net een paardje van het bord snoepen… Tenzij John de stelling nog kon keepen, lijkt het dat Jaap toch zijn puntje binnen heeft. De kampioen is weer wakker!

Update! 10-01 11:45
In Jaap’s eigen woorden: ‘Ik ben waarschijnlijk toch nog niet helemaal wakker. John zette mij pardoes mat. Een verdiende overwinning van John!” Kortom, John kan zeker keepen, en hiermee geeft hij een onverwacht slotakkoord aan de eerste Rapidronde!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *