Over Ons

Sinds 1969…

Het Witte Paard is een schaakvereniging met een mooie geschiedenis. In 2019 bestaat de vereniging 50 jaar. Ooit was de club bekend in de hoek van Bathmen, tegenwoordig spelen we in Colmschate en staan we te boek als een gezellige vereniging waarbij vooral de gezelligheid en het schaakplezier voorop staat. ​

Nieuwe Leden

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij Het Witte Paard! Wij zijn laagdrempelig, stellen goede omgangsvormen, leuke gesprekken, en gezelligheid voorop, en hebben op ons speellocatie nog ruimte om te groeien.

Faciliteiten voor iedereen!

Onze schaakvereniging heeft faciliteiten voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Wil jij lekker op eigen niveau schaken, en heb je met een (visuele) beperking wensen voor een aangepast schaakbord, dan is Schaakvereniging Het Witte Paard jouw vereniging! Wij hebben speciale schaakborden en schaakstukken, en doen er alles aan om iedereen binnen de vereniging een volwaardige schaakplek te bieden. Mocht je dus speciale wensen hebben m.b.t. jouw schaakbord, dan kijken wij wat er mogelijk is.

Sfeer

Wij vinden dat onze vereniging laagdrempelig moet zijn zodat iedereen een leuke schaakpartij kan spelen. Ook op het gebied van tijdgebruik en noteren passen wij de regels aan conform de wensen van onze leden.  Kom vooral langs om de sfeer te proeven, koffie en thee staan klaar!

Gezelligheid staat bij ons voorop!

Clubavond

De clubavond van schaakvereniging Het Witte Paard is op dinsdagavond van 19:30 uur tot uiterlijk 22:30 uur. Wij beginnen op tijd zodat alle leden ook op tijd klaar zijn! Thee en koffie zijn inbegrepen bij de speelavond.

Tijdcontrole

Wij spelen op de clubavonden met twee verschillende tijdcontroles. Voor het normale schaak hanteren wij 1:30 uur p.p.p.p. óf 0:45 uur p.p.p.p., en voor het rapidschaak hanteren wij 25 minuten per persoon per partij.

Leden

Momenteel heeft de vereniging tussen de 10 en 15 actieve leden. We zijn een kleine en gezellige club. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je altijd contact met ons opnemen en vrijblijvend kennismaken! Loop vooral binnen!