Ronde 7 – Wallie en Jouke op stoom!

Ronde 7 werd weer een snelle ronde! Om 21:30 uur zaten alle partijen erop, en keken we terug op een interessante avond. Een ronde waarin Jouke en Wallie de strijd om de koppositie aanzienlijk spannender hebben gemaakt!

Wallie – Henk 1-0

Wallie stijgt elke week, Henk daarentegen heeft het iets lastiger deze periode. Na een sterke start (1.5/2) heeft Henk het lek nog niet kunnen dichten. Ook nu leek het lang gelijk op te gaan, met een licht voordeel voor zwart. In het middenspel lijkt het duidelijk dat zwart goede controle heeft over het bord, en dat wit tevreden mag zijn met gelijk spel (zie foto).

Maar in de eindfase greep vrouwe Caïssa in en voerde zij Wallie naar een stelling waarbij mat vrijwel niet meer af te wenden was voor Henk. Wallie won dus, en daarmee staat hij nu ongedeeld tweede in de stand!

Rick – Gerrit 1-0

Rick was een paar weken afwezig, en de frisse zeelucht heeft hem klaarblijkelijk nog sterker gemaakt… Gerrit ondervond dit aan den lijve toen Rick steeds meer druk uitvoerde op de koningsvleugel van Gerrit. De openingsstructuur van Gerrit was trouwens wel zo interessant dat onze fotograaf hieronder een foto heeft toegevoegd. Totale dominantie op de witte velden door Gerrit!

In de partij verloor Gerrit een kwaliteit, en toen vervolgens ook de torens van Rick zich met de aanval gingen bemoeien was het niet meer te houden. Rick stijgt hierdoor, en Gerrit weet nu wat hij kan verwachten wanneer hij Rick treft!

John – Jouke 0-1

In deze partij leken de twee J’s in de opening goed aan elkaar gewaagd. Een onverdedigde pion werd echter door zwart verorberd, en toen begon het betere laveerwerk van zwart. Langzaamaan kwamen de torens in de stelling, en uiteindelijk bleek Johns pionnenstructuur niet bestand tegen de druk van Joukes kastelen.

Hierboven is duidelijk te zien dat de lopers klaar staan voor een centrumaanval. Uiteindelijk was het de c-lijn die een bepalende rol zou spelen voor de zwarte lopers. John verdedigde nog wel tot het bittere eind, maar dat mocht niet baten. Jouke won en komt zodoende op de 4e plaats.

De stand

Bovenaan wijzigt er van alles. Bob gaat nog wel aan de leiding, maar Wallie heeft hij een stijgende lijn te pakken. Opmerkelijk feitje: in de tweede periode ging Wallie na 3 ronden nog aan kop maar verzandde hij helaas in het zicht van de haven. Nu zijn de rollen omgekeerd, en bewaart Wallie zijn sterke optreden voor het eind van de periode. Dit is een aanzienlijk betere strategie!
Wallie staat nu ongedeeld 2e, met slechts een half puntje minder dan Bob. Jaap staat nog op de derde plaats, maar ook hij voelt de druk van een van onze bestuurders op zijn schouders. Jouke staat na zijn winst namelijk sterker op de 4e plaats, met zicht op die derde plek. Rick staat keurig met 2/3 in het midden van de ranglijst. Gerrit, Henk en John zullen vermoedelijk een trainingskamp inplannen voor de laatste twee ronden. We zijn er nog niet, het is ongekend spannend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *