Competitieronde 7 – de laatste loodjes…

In de 7e ronde, en de laatste ronde van de eerste periode, stond de eerste plaats voor de promotietitel op het spel. Jaap speelde tegen Zita, en was bij winst afhankelijk van de uitslag tussen Richard en Bob. Ondertussen speelden John en Jouke een relatief snelle partij, die door Jouke winnend werd afgesloten. Ook Wallie zag zijn koningsaanval doorslaggevend zijn tegen Henk.

Periodetitel!

Zita had een interessante stelling op de koningsvleugel, maar vermoedelijk was een misstap de reden waarom Jaap toch het punt kon bijschrijven. Nu was het wachten voor hem, en onder toeziend oog van een aantal leden bleek Richard uiteindelijk een misstap te maken wat hem een paard kostte. Bob kwam in deze periode zodoende langszij bij Richard, maar het is Jaap die als lachende derde de periodetitel mag bijschrijven. We gaan verder op 9 januari van het nieuwe jaar! Fijne feestdagen allemaal!

Update 16-01-2018: Jaap heeft aangegeven dat er uitslag vermoedelijk verkeerd is doorgegeven/genoteerd. Hiermee komt hij een half punt lager uit, en dit heeft directe gevolgen voor de einduitslag van de eerste periode… Later meer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *