Interne Competitie Ronde 8 – Opzet 3e periode en Lopers

De laatste ronde van Periode 2 stond alweer op het programma. Naast het afronden van één afgebroken partij (jawel, waar kom je dat nog tegen anno 2018!), stonden een paar kleine wijzigingen voor de 3e periode op de agenda. Een kort overzicht van de besproken punten.

Agendapunten 3e periode

Afgelopen weken is het bestuur bijeengekomen om een aantal punten af te stemmen. Hieronder een overzicht:

• Uiterlijk maandag, 12:00 uur, melden wij ons aan/af bij de wedstrijdleider;
  • De indeling wordt vervolgens maandagavond op de website gepubliceerd;
  • De zaal is vanaf periode 3 op dinsdagen om 19:00 uur geopend;
  • Wedstrijden kunnen al vanaf 19:30 uur starten (graag rekening mee houden!).

Met deze opzet wil het bestuur zorgen dat alle leden een leuke partij kunnen spelen en toch op tijd huiswaarts kunnen keren. Een veelgehoord knelpunt van schaakverenigingen is dat de clubavonden tot laat in de avond duren. Het Witte Paard biedt juist een ‘vooravond’-programma, waardoor men vanaf 21:00 al huiswaarts kan keren. Kan, want er is genoeg tijd voor analyses en gesprekken na de partij! En de fanatiekelingen onder ons kunnen na hun officiële partij zeker nog een aantal snelschaakpotjes spelen. Kortom, een invulling met potentie!

Eindstand Periode 2

Aangezien de agendapunten enige tijd in beslag namen, werd uiteindelijk niet meer serieus gespeeld.  Alhoewel… één afgebroken partij stond nog op de agenda! Zita en Rick hadden twee weken geleden hun partij op de 41 zet afgebroken, en zij plaatsten zich wederom achter het bord om het eindspel (toren, loper en vier pionnen vs. twee lopers en vijf pionnen) af te ronden. Een bijzonder eindspel ontspon zich op het bord, met stukken laverend van links naar rechts en van achter naar voren. Uiteindelijk werd een toren geruild tegen loper en twee pionnen, maar het ongelijke-loper-eindspel dat hierdoor ontstond bleef binnen de remisemarge. Een vermakelijke partij als einde van de 2e periode!

Met het beëindigen van de laatste afgebroken partij tussen Rick en Zita is de eindstand van de 2e periode definitief. Rick klimt met de behaalde remise naar de ongedeeld 3e plaats in de eindstand.

6: Bob (6)
4,5: Jaap (6)