Interne Competitie Ronde 5 – Het kwik stijgt…

Eindelijk hebben we na een wat strengere vorstperiode de eerste mooie zonnige periode die wordt opgeluisterd door vogels die al vroeg aan het fluiten slaan. Het kwik stijgt weer. Dat geldt trouwens ook op de 64 velden bij Het Witte Paard. Hier hebben de lezers hebben nog een aantal ronden tegoed wat betreft de interne competitie: laten we dus snel beginnen met ronde 5. Het dient gezegd te worden, na ronde 4 was dit wéér een verrassende ronde! Spanning, sensatie, en -natuurlijk!- wijzigingen aan de top en onderin. Eerst nog even de stand voor aanvang van de 5e ronde:


3: Rick, Jaap, Bob
2: Wallie
1: Zita, Jouke, John
0: Henk


Opgemerkt dient te worden dat niet iedereen evenveel partijen gespeeld heeft, wat de stand enigszins vertekend. Desalniettemin, drie man aan kop met nog twee ronden te spelen! De avond kende echter vrij onverwachte wendingen voor twee van de koplopers, zodat aan het eind van de avond sprake was van een ware afvalrace! Hieronder de partijverslagen:

Jaap – Jouke 0,5-0,5
Jaap en Jouke hadden er zin in vanavond, en dat was aan de stelling te zien. Wit had een machtig loperpaar, maar nadat Jouke een toren liet insluiten (bewust? of gemist?) was er geen sprake van paniek. Sterker nog, zwart nam stapje voor stapje het heft in handen en liet wit vechten voor het halfje. Na een goed uur werd hier ook toe besloten. Fraaie partij om te zien, met veel actie!

Richard – John 0-1
In een partij die lang gelijk opging, was het uiteindelijk John die zijn tweede winstpartij van deze periode mocht bijschrijven. Richard speelde op twee borden, wat zijn aandacht vermoedelijk zal hebben verminderd,  maar dat neemt niet weg dat John opeens een stuk meer had, met een goede stelling. Richard kon de stelling helaas niet meer redden, en zo kon John een punt bijschrijven. 

Bob – Wallie 1-0
Bob had met wit al snel enig voordeel, omdat Wallie twee stukken (paard en loper) liet pennen. In eerste instantie ontsnapte Wallie aan de penning, maar een tweede tussenzetje ontging hem en dat kostte helaas een loper op zet 14. Toch werd de vlag pas 25 zetten later gestreken: Wallie had nog een aantal wendingen om het Bob lastig te maken, en laatstgenoemde moest dan ook knokken voor de uiteindelijke winst.

Henk pakt eerste halfje

Henk had deze ronde geen tegenstander, maar speelde een leuke, leerzame partij tegen Rick. Het eindspel was zeker interessant, maar het dient gezegd dat de verslaggever niet heeft gezien hoe de partij eindigde. Henk noteert in ieder geval een reglementair half punt en is daarmee van de vermaledijde 0 af. De weg naar boven lijkt eindelijk ingeslagen!

De stand na 5 ronden is daarmee als volgt:


4: Bob
3,5: Jaap
3
: Rick
2: Wallie, John
1,5: Jouke
1: Zita
0,5: Henk


Enigszins verrassend, alhoewel het weer duidelijk maakt dat niemand te onderschatten is bij Het Witte Paard…  Wordt -snel- vervolgd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *