Ronde 2 – Rondeverslag

10 april, ronde 2. De stand voor aanvang van ronde 2 levert nog geen beeld op van de verhoudingen, maar na deze ronde kunnen we langzaamaan een beeld vormen. Rick en Jaap zijn in de achervolging, en ondertussen zijn er flink wat spelers die goede resultaten van de vorige periode willen omzetten in een hogere klassering.

Stand na ronde 1

1 Rick, Bob, Jouke
0 Alfons, Jaap, John, Zita, Henk*, Wallie*
* partij inhalen
Het programma voor de avond was als volgt:

Alfons – Jaap 0-1
Alfons wordt elke week sterker, en dat bleek zondag al toen hij voor het eerst slaagde om te winnen van John. We hopen dat hij deze lijn kan volhouden, want de competitie kan bij vlagen pittig zijn! En dat merkte Alfons tegen Jaap. Jaap zette vanaf het begin al druk, vond een penning, en won daarmee uiteindelijk eerst een stuk. Toen er ook nog een mat op de onderste rij in de stelling bleek te zitten, besloot Alfons zich gewonnen te geven.

Bob – Rick 1-0

De langste partij van de avond. Terwijl op de achtergrond lekker bijgepraat werd (gezellig!) speelden deze twee heren een partij met fianchettolijnen en centrumdruk. Rick besloot de e-lijn te openen, maar zag helaas een pionnetje over het hoofd. Deze pion leidde tot een mindere stelling, maar het was de val van een tweede pion wat uiteindelijk doorslaggevend bleek. Bob wint ook zijn tweede partij en heeft nu de twee meest geduchte concurrenten gehad (zowel Jaap als Rick waren gedeeld winnaar van de eerste periode). Een opsteker voor Bob!

Wallie – Jouke 1-0
Op een kleiner bord (of waren de stukken juist bijzonder groot?!) vochten Wallie en Jouke een mooi duel uit. Daar waar bij Jaap en Alfons een paard op f3 de doorslag gaf, bleek hier een paard op f6 voldoende voor wit om de overwinning te mogen bijschrijven. Wallie dus weer op 1, en we zijn benieuwd of hij deze periode de rust kan bewaren en een sterke start kan opvolgen met een nog beter middenstuk en slot!

John – Henk 0-1

Absoluut de partij van de avond! De twee heren zorgden voor vuurwerk op het bord, en dat kwam mede doordat John besloot om voor een aanval over de g- en h-lijn te gaan, terwijl Henk juist op deze vleugel gerokeerd had. Dreigingen met dames, torens, paarden en pionnen verschenen en verdwenen weer, zoals onweer over een landschap kan rollen… Maar de blikseminslag viel juist aan de witte zijde, toen John na afruilen een toren tegen een dame overhield. Henk speelde nog een paar krachtzetten tot besluit, en daarmee was zijn eerste punt van deze periode binnen! Wat een partij van beiden, en wat een genot om deze partij te volgen!

Stand na ronde 2

Dat levert ons de volgende stand op na twee ronden:
2 Bob
1
Rick, Jaap, Jouke, Wallie*, Henk*
0,5 Zita, Comp.
0
Alfons, John, Gerrit

* partij inhalen

Aanstaande dinsdag is er een vrije inloopavond, maar aangezien we nog partijen hebben die ingehaald moeten worden en we de vrije ronde kunnen gebruiken om alvast vooruit te spelen, zullen we dinsdag gewoon verder gaan met de Interne Competitie voor diegenen die zich maandag aanmelden. Tot dan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *