Interne Competitie: 3e periode gestart!

De lente is weer in de lucht, en dat betekent dat het kwik stijgt, de zonuren toenemen, en dat we zijn gestart met de derde (en laatste) periode van het seizoen 2017/2018. Nog 7 ronden en dan staat de zomerstop alweer voor de deur. Gelukkig hebben we tot die tijd nog een aantal boeiende partijen op het programma staan. Voor de 3e periode is het dringen geblazen wat betreft de periodetitel.

Terugblik en kansen

Een korte terugblik: Rick, Jaap en Bob eindigden in de eerste periode gezamenlijk bovenaan en Bob sloot uiteindelijk de tweede periode winnend af. Hierdoor zijn er nog kansen voor Jaap en Rick om in ieder geval een tweede periodetitel te behalen en daarmee een play-off voor de titel af te dwingen! Ook zagen we in de tweede periode dat John, Wallie en Jouke rondom de derde plaats eindigden, dus ook voor hen geldt dat er nog kansen zijn op weg naar de periodetitel… Henk hield Bob vorige week in een rapidpartij nog keurig op remise, dus laten we ook Henk in de gaten houden! En dan hebben we Zita, die altijd voor verrassingen zorgt wanneer zij aanwezig is. Spanning is dus weer gegarandeerd!

Rondeverslag

Rick – Alfons 1-0
Alfons begint steeds meer aan het nieuwe bord te wennen, en dat is belangrijk! Zoals al eerder opgemerkt, is het spelen met verminderd zicht bijzonder lastig. Des te knapper is het dat om te zien hoe snel Alfons het spel oppikt. Tegen Rick gaf Alfons net uit de opening een paard tegen een pion, en dat verschil werd langzaam maar zeker groter. Rick buitte zijn voordeel uit, en heeft hiermee meteen zijn eerste overwinning van deze periode binnen.
Jaap – Bob 0-1
Zoals de foto laat zien, staan alle pionnen van zwart nog op het bord. Zowel wit als zwart konden deze pionnenbalans een kleine 20 zetten volhouden. En toen barstte de strijd los. Alle lijnen gingen open, en daarmee kwamen er kansen op beide vleugels. Een tactische wending leidde eerst tot voordeel voor zwart, maar al snel keerden de kansen en had wit een mogelijkheid om beter te staan. De stelling was echter zo ingewikkeld dat beide heren het spoor bijster raakten. Toen de rook optrok, had zwart een stuk meer en daarmee was de winst voor Bob binnen. Een partij die zeker nog geanalyseerd zal worden!
Jouke – John 1-0
Jouke had het beste van het spel, en zijn aanval leidde ertoe, dat de koning van John op f1 in de problemen kwam. Een oprukkende pion, een paard en een dame zorgden voor chaos in de zwarte stelling en Jouke kon zo het punt binnenhalen. Een mooie overwinning derhalve!
Henk – Wallie *-*
Deze partij is nog niet gespeeld. Het kan zijn dat deze partij op een van de vrije avonden ingehaald wordt. Wallie speelde een aantal partijen met Gerrit, een potentieel nieuw lid. Op deze wijze kreeg Gerrit direct een indruk van de tegenstand die hij kan verwachten op de 64 velden!

Stand na ronde 1

De stand (voor zover hiervan na één ronde al sprake van is), is als volgt:
1 Rick, Bob, Jouke
0 Alfons, Jaap, John, Zita, Henk*, Wallie*
* partij inhalen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *