Competitieronde 2 – Wallie op dreef!

In de Interne Competitie is Wallie op stoom aan het raken. Met wit ging als hij een speer van start en had hij binnen de kortste keren Jouke’s dame te pakken. Jouke, die de opening in de partij de ‘Pakistaanse opening’ doopte, gaf de partij hier op. Toch besloten de heren de partij vervolgens nog uit te spelen. Wonderbaarlijk genoeg had Jouke na promotie ineens twee (Aziatische?) koninginnen op het bord, maar dat mocht niet baten.  Wallie wist een geweldige aanval op te zetten met een mooie combinatie tot slot! 1-0 als uitslag, 2-0 voor de geschiedenisboeken! Met 2 uit 2 gaat Wallie aan kop in de 2e periode.

Vrijpion besluit de partij

De partij tussen Henk en Richard (familieonderonsje) werd na 1…,d5 (Richard’s specialiteit) en het ruilen van een aantal zware stukken al snel een eindspel. Waren beide spelers nog steeds in hun voorbereiding? In het eindspel had Richard het voordeel van het loperpaar en een pluspion tegen een loper en paard van Henk. De dreigingen met de vrijpion waren zo groot dat Henk een stuk moest offeren waarmee de spannende strijd uiteindelijk in het voordeel van Richard beslist werd. 

Afgebroken partij…

De laatste partij, John vs. Jaap, was vanaf de opening (Konings-Indisch) een zenuwslopend gevecht met als inzet de open lijnen en diagonalen op het bord. Jaap probeerde diverse valstrikjes uit, maar John pareerde ze vakkundig! Uiteindelijk kwam Jaap na een foutje van John een stuk en wat pionnen voor. De partij moest helaas worden afgebroken, dus meer informatie over deze partij volgt.
NB Hieronder vinden jullie de positie. John heeft wit, Jaap heeft zwart, en alhoewel zwart een stuk voorstaat, is er meer dan 
genoeg aan de hand. Wat een stelling… Zwart geeft schaak, dus wit is aan zet, maar dat zwart nog moet vechten voor de winst lijkt zeker. We wachten in spanning af of de heren goed voorbereid de wedstrijd zullen hervatten…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *