Competitieronde 1 – Vuurwerk op de borden…

Het nieuwe jaar is gestart, maar dat er nog vuurwerk bewaard was voor de eerste ‘normale’ competitieronde, dat bleek al snel. De loting was de volgende: John – Wallie, Rick – Jaap, en Jouke -Bob.
Om met de laatste partij te beginnen: Jouke ging al snel voor een dameruil, maar helaas bleef een paard verloren achter op d8. Jouke gaf zich echter niet gewonnen en gooide zijn e-pion naar voren voor actief tegenspel. Bob zag echter een mogelijkheid de torens van Jouke te ruilen en daarmee was het punt voor Bob binnen. 0-1

Pionnenmars

Het betere vuurwerk speelde zich in de opening al af bij John en Wallie. Zoals de foto laat zien, heeft zwart (John) plannen. Even vermoedde de reporter een ziedende koningsaanval met een pionnenstorm, maar John koos rustiger vaarwater waarna Wallie besloot dat het slechts storm in een glas water betrof. Een tiental zetten later was de éénpuntslinie danig gereduceerd en restte voor John berusting in een nederlaag. 1-0 derhalve.

Konings-Indisch `klapstuk

En het klapstuk? Hoe lang de partij duurde is (nog) onbekend, maar Richard en Jaap kregen het Konings-Indisch op het bord. Voor de kenner: wit speelt op de damevleugel en probeert te forceren op c5, zwart gaat juist in de aanval op de koningsvleugel met de f-,g-,en h-pionnen. Explosies gegarandeerd!
Het was een partij ‘met veel schermutselingen op het hele bord! Toen de rook eenmaal was opgetrokken had zwart een stuk gewonnen na een serie van dubbele aanvallen over-en-weer.’ 0-1 derhalve en een mooi einde van de eerste ronde.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *